Çocuk Tenis Ayakkabıları İçin İpuçları

Çocuk Tenis Ayakkabıları İçin İpuçları

Çocuklarınızın tenis oynaması için seçeceğiniz ayakkabılarda dikkat etmeniz gereken özellikler şunlardır.

Ayak Tipi

Çocuğunuzun ayak tipini doğru bir şekilde belirlemeniz seçeceğiniz tenis ayakkabısı için atılacak ilk önemli adımdır. Çocuğunuzun ayak tipini belirlemek için ise ıslak zemin testini uygulayabilirsiniz. İçe basma tipindeki ayaklar için dengenin sağlanması amacıyla iç basma desteklerin olması gerekmektedir. Dışa basma ayak tipindeki ayaklar için seçilecek ayakkabı ise daha esnek yapıda olmalıdır. Nötr ayak tipi olan ayaklar için ise herhangi bir takviye gerekmemektedir.

Kort Tipi

Sert kortlarda kullanılacak ayakkabılarının zeminleri sağlam bir yapıda olmalıdır. sert zeminlerin ayak ve bacaklara uygulayacağı kuvveti azaltmak için ise gerekli yastıklamanın yapılmış olması gerekmektedir. Ayrıca ayakkabının üst kısmının sert olması da yapılan ani hareketlerde ayağı korumaktadır.

Toprak kortlarda kullanılacak ayakkabıların tabanları toprak yüzeyinde iz bırakmaması gerekmektedir. Ayrıca saha tutuşu da sağlaması gereken ayakkabı tabanları yan destekler de içermelidir. sıkı bir üst kesim ile ise ayağınız toprak zeminde güvende olacaktır.

En kaygan zemin olan çim kortlarda oynamak için sahip olunması gereken ayakkabının tabanlarının tutuşunun mükemmel olması gerekmektedir. Ayakkabıların üst bölümleri ise yumuşak yapıda olmalıdır.

Ayak Numarası

Çocuk tenis ayakkabısı seçerken dikkat edilmesi gereken diğer önemli bir noktada çocuğun ayak numarasına uygun olması gerekmektedir. Ayakkabının topuk kısmında bir miktar boşluk bırakmak ayakların rahat etmesini sağlayacaktır. Ayakkabı çocuğunuzun ayağını tamamen sıkmamalı ya da bol olmamalıdır. eğer ayakkabı oyun dışarısında her hangi bir kaşınma ya da batma gibi rahatsızlıklara sebep oluyorsa kullanılmamalıdır.

İpuçları

Ayakkabı alışverişine giderken çocuğunuza teniz oynarken giydiği çorapları giydirmelisiniz. mükemmel rahatlığı istemeniz durumunda harici tabanlık ekleyerek kullanmalarını sağlayabilirsiniz. Çocuğunuzun ayakkabı denediği sırada tenis hareketlerini yapması ayakkabının rahatlığını ölçmesine yardımcı olacaktır. Ayakkabıların farklı numaralarını deneyerek çocuğunuzun ayağına en uygun ayakkabıyı bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir