Sivri dili, dansları, bitmeyen enerjisi ve sahne şovlarıyla 7’den yetmişe herkesin gönlünde taht kurdu. Türkiye’nin gülen yüzü Huysuz Virjin 87 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Seyfi Dursunoğlu, 1932 yılında Trabzon’da doğdu. 5-6 yaşına kadar Trabzon’da, sonra da İstanbul’da yaşadı. Babasının isteğiyle Heybeliada Askeri Deniz Lisesi’nde yatılı olarak okumaya başladı. Ancak bir süre sonra bu okuldan ayrıldı ve Boğaziçi Lisesi’nden mezun oldu.
İngiliz Filoloji’sinde başladığı üniversite öğreniminiyse maddi sıkıntılar nedeniyle yarım bırakmak zorunda kaldı. Askerliğin ardındansa SSK’da on sekiz yıl boyunca memur olarak çalıştı.
1970 yılıysa Seyfi Dursunoğlu’nun hayatında bir dönüm noktası oldu. Huysuz Virjin’in doğumuyla memuriyet kariyerine son verdi. Gösteri dünyasına ve sanat yaşamına ilk adımını attı.
Önce küçük kulüplerde sahneye çıkmaya başladı. Ama ünü ağızdan ağıza yayıldı. Daha büyük kulüplerden teklifler almaya başladı. Her yıl İzmir Fuarı’nda sahneyi Türkiye’nin en büyük solistleriyle paylaştı.
İzmir Fuarı’na gelen binlerce insan sayesinde, ünü tüm Türkiye’ye yayıldı. Seyfi Dursunoğlu, “Huysuz Virjin” karakteriyle en büyük sıçramayı TRT’de Öztürk Serengil’in yarışma programına katılarak yaptı. Hazır cevaplığı ve sivri diliyle tanındı. Gerçekleri esprili bir tarzda ifade etmesi ve sahne şovları sayesinde tüm türkiye tarafından sevildi.
Dursunoğlu, yıllarca birçok televizyon programının sunuculuğunu yaptı. 90’lı ve 2000’li yıllardaki tek kişilik gösterisi milyonları ekrana kilitledi.
2012 yılında yaşı gereği sahneleri bıraktığını açıkladı. Sonraki yıllarda bazı yarışma programlarında sunuculuk ve jüri üyelikleri yaptı.
KOAH hastasıydı. 15 gün önce rahatsızlığı nedeniyle hastaneye yattı. Solunum yetmezliği ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımdaki yaşam savaşı 3 gün sürdü. ‘Huysuz Virjin’ lakaplı Dursunoğlu kurtarılamadı.
Ardında binlerce gösteri, ödüller ve onu hep hazır cevapları ve kahkahasıyla hatırlayacak milyonlar bıraktı.