İYİ Partili Paçacı, CNN TÜRK’te sorulara yanıt verdi

İYİ Partili Paçacı, CNN TÜRK’te sorulara yanıt verdi

“Bize sordunuz mu?” çıkışında bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı yine ortak dil vurgusu yaptı, ileride oluşabilecek sorunlara değindi.

“DURUM TESPİTİ YAPTIM”

CNN TÜRK’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge’de konuşan Paçacı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği vaatlerin kendileri için problem teşkil etmediğini söyledi. Esas soruna işaret eden Paçacı, “Eğer CHP iktidarında ben bunları yapacağım derse hiçbir problem yok. Eğer ittifak adına, ittifakın hukuki zemini altında söylenmiş bir algı oluşuyorsa, orada o algıyı ortadan kaldırmak için bir durum tespiti yaptım. Yarın öyle bir taahhütte bulunur ki ittifakı oluşturan A partili ‘Hayır ben böyle bir taahhütte bulunmadım.’ der. O zaman problem daha da büyür. Şu ana kadar verilen vaatler bizim için problem teşkil etmiyor. O zaman bu bir dil ve üslup ve ondan kaynaklanan algı sorunu. Ama bundan sonraki taahhütler bu şekilde devam ederse, o zaman o taahhütlerden biri beni rahatsız edebilir” dedi.

HDP İLE İTTİFAK VAR MI?

Paçacı, seçimlerde HDP ile ittifak yapıp yapmayacakları sorusuna da yanıt verdi. “HDP başlangıçtan itibaren Millet İttifakı’nın dışındadır. Yani hiçbir millet ittifakının içinde olmadı. Dolayısıyla bizim ittifak görüşmeleri içinde bugüne kadar olmadığı gibi, bundan sonra bu haliyle söz konusu olmaz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir