“İşçiler istifaya zorlanıyor”

“İşçiler istifaya zorlanıyor”

Açıklama Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir’den geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Hak-İş üyelerine sendika değişikliği baskısı yapıldığını iddia etti.

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş, Öz Güven-Sen ve Öz Sağlık-İş sendikaları, belediye çalışanlarına sendika değişikliği baskısı yapıldığı iddiasıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı güvenlik kuruluşu olan ANFA Genel Müdürlüğü önünde toplandı. Onlarca işçi slogan atarak ve ellerindeki pankartları göstererek tepkilerini gösterdi.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, grup adına basın açıklaması yaptı. Belediye personelinin bazı amirler ve fırsatçı sendikalar tarafından uzun yıllardır üyesi oldukları ve toplu iş sözleşmesi yetkisine sahip Hak-İş’e bağlı sendikalarından baskıyla istifa ettirilmeye zorlandığını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yayınladığı genelgeyle çalışanlar üzerinde baskı uygulayanlara idari ve hukuki işlem başlatılacağı konusundaki kararlılığını ortaya koyduğunu aktaran Özdemir, “Yavaş, sarı sendikalara ve maşalarına prim vermemiştir. İfadelerini kullandı. Özdemir işçilere baskı uygulayan sendikalara da seslendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir