Dünyanın En Zengin Mutfakları

Her ülkenin kendine göre yemek kültürü bulunmaktadır. Bu kültür ülkenin ekonomik durumundan, inanışına, sosyolojik yapısından, düşünce yapısına kadar büyük bir yelpazede izleri taşımaktadır. Örneğin Çin ve Hindistan bölgesinde nüfus çok fazla olduğu ve ekonomi iyi olmadığı için bitkinin, sebzenin her çeşidi yemek olarak yapılırken Fransız, İtalyan veya Türk mutfağında et ağırlıklı beslenme daha hakimdir. Bunun sebebi ise coğrafya, insanların yaşayış tarzı ve ekonomisi oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Peki yemek tarifi bakımından en zengin mutfakları sıralarsak hangi mutfaklar karşımıza çıkar?

Sebze Yemeklerinde Uzak Doğu Hakimiyeti

Dünyanın en zengin mutfağı detayları ile incelendiği zaman karşımıza Çin mutfağını çıkarmaktadır. 2 milyara yaklaşan nüfusu ile gıda ve yiyecek konusunda önlemler alan Çin mutfağı doğanın neredeyse yenilebilecek her şeyi için bir yemek tarifi oluşturmuş durumda. Bunun dışında Uzak Doğu Asya’da nüfus yoğunluğunun fazla olması et kaynaklarının kısıtlı olmasından dolayı toplumlar tarih boyunca sebze yemeklerini daha çok keşfedir olmuş ve bu yemekleri yemektedir. Ayrıca ülkelerin insanlarının kültür kaynaşmaları da bu yemeklerin daha hızlı bir şekilde çeşitlenmesine yol açmıştır. Yemeğinizde sebze yemeği yemek istiyorsanız; Çin, Tayland, Hindistan, Japon mutfağı gibi çeşitli mutfakları tercih edebilirsiniz.

Et Yemeklerinde Avrupa ve Latin Amerika Hakimiyeti

Sebze yemeklerine kıyasla et yemekleri daha güzel bir tada sahiptir. Tabii ki bu göreceli bir kavram olsa da kamuoyu araştırmalarında özellikle ülkemizde et yemeklerine olan ilgi daha fazladır. Et ile ilgili yemek tarifi arıyorsanız bakmanız gereken mutfaklar Avrupa mutfakları ile Latin Amerika mutfaklarıdır. Örneğin ülkemizde kendine has tuzlama şekli ile meşhur olan et ustası Nusret, et yemekleri ile ilgili bilgiyi Arjantin’de almıştır. Et yemekleri için Türkiye, İtalya, Fransa, İspanya, Meksika, Arjantin mutfaklarını tercih edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir