Çavuşoğlu’ndan Biden yönetimine pozitif mesaj | Video

Çavuşoğlu’ndan Biden yönetimine pozitif mesaj | Video

“ÖNYARGILI DEĞİLİZ,SORUNLAR KADAR FIRSATLAR DA VAR”

Pakistan dönüşü aralarında CNN TÜRK Ankara Temsilci Dicle Canova’nın da olduğu bir grup gazeteciye konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 20 Ocak’ta ABD’de görevi devralacak Biden yönetimine pozitif mesajlar verdi. “İlişkileri hangi alanda nasıl geliştiririz bu konuda da kendi aramızda biz yol haritası içinde ilgili bakanlıklar kurumlarla çalışıyoruz. Diğer taraftan Obama döneminde başlayan sorunlar var. Umarım yine Biden döneminde bu sorunu aşarız ama biz ilişkilerimizin iyileşmesi konusunda samimi çaba sarf edeceğiz aynı yaklaşımı Biden yönetiminden de bekliyoruz” dedi. Çavuşoğlu, “Biden göreve geldikten sonra Cumhurbaşkanımız arar, tebrik eder” ifadelerini kullandı.

MACRON’DAN ERDOĞAN’A MEKTUP

Fransa ile ilişkilerde normalleşmeye değindi, Fransa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Macron’a mektup yazdığını duyurdu. “İkili ilişkiler, terörle mücadele, Suriye ve Libya konularında dört başlıkta istişareler başlayacak” dedi. Çavuşoğlu, “Fransızlar ‘4 alanda istişarelere başlayalım’ diye bize geri döndüler, biz de ‘tamam’ dedik. İki gün önce de Cumhurbaşkanımızın mektubuna cevaben Macron’un mektubunu aldık. Gayet olumlu. İlişkileri geliştirmek isteği, Türkiye’ye atfettikleri önemi ve önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanımızla görüşmeyi de arzu ettiğini vurgulayan, bazı kısımları da hatta Türkçe hitap olan bir mektup aldık. Cumhurbaşkanımıza takdim ettik, ‘memnuniyetle görüşürüz’ dedi” ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN’LA GÖRÜŞMELER

Yunanistan ile istikşafi görüşmelere değinen Çavuşoğlu, “60’ıncı istikşafilerde ne görüşüldüyse 61’incide de o görüşelecek” dedi, istikşafiler sonrası liderler düzeyinde de ikili temaslar olabileceğini söyledi. Bölgesel Akdeniz konferansına için ise “21 Ocak’taki AB temaslarında konu gündeme gelecek” dedi. KKTC konferansta yer almazsa Rum tarafının olmasının da kabul edilmeyeceğini söyledi.

KÖRFEZ’DEKİ GELİŞMELER

Ve körfezdeki gelişmeler… Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirliklerinden pozitif mesajlar geldiğini söyledi ve “Mısır ile İsrail ile ilişkilere dair de olumlu adım olursa biz de olumlu adım atarız” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir