Ara tatil uzatıldı, okullar 15 Şubat’ta açılacak | Video

Ara tatil uzatıldı, okullar 15 Şubat’ta açılacak | Video

Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs salgını nedeniyle aksayan eğitim sürecine dair yeni bir bilgilendirme yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre mevcut şartlarda devam eden uzaktan eğitim dönem sonuna kadar yani 22 Ocak’a kadar yine devam edecek. Öğrenciler 22 ocak günü karnelerini alabilecek. Ancak karne dağıtımları koronavirüs tedbirleri kapsamında farklı gün ve zamana yayılarak planlanacak

Öğrencilerin yarı yıl tatili de uzadı. İkinci dönemde öğrencilere verilecek olan 1 haftalık ara tatil dönemi yarı yıl tatiline eklendi. Böylece Nisan ayında yapılacak 2. ara tatil bu yıl olmayacak

Bu durumda okullar 15 Şubat 2021 Pazartesi günü eğitime başlayacak. Bu eğitimlerin yüz yüze mi uzaktan mı olacağına dair ise netlik yok. Salgının seyrine göre detaylar daha sonra açıklanacak.

Bakanlık açıklamasına göre ilkokullarda sınav da yapılmayacak. Karne notları, ders etkinliklerine katılım ile notları belirlenecek. Ortaokul ve liselerde de ilk döneme ait 1 yazılı uygulama ile performans notları üzerinden değerlendirme yapılacak. Ocak ayı başında yapılması planlanan 2. sınavlar ise gerçekleşmeyecek.

Hala tek bir sınav notu olmayanların sınavları da okul ortamında ve sosyal mesafe ile hijyen kurallarına dikkat edilerek gruplar halinde yapılacak.

Bu noktada uzaktan eğitim nedeniyle okulunun bulunduğu ilde olmayan öğrencilere de bir hak tanındı. Özellikle yatılı okullar başta olmak üzere öğrenciler mevcut durumda bulundukları illerdeki bir okulda sınava girebilecek. Bu talepler veliler tarafından 28 Aralık 2020 tarihine kadar okula yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir