ABD’li yatırımcılarla kritik temas

ABD’li yatırımcılarla kritik temas

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve ABD Ticaret Odası organize etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Microsoft, Netflıx gibi dünya devlerinin olduğu şirketlere Türkiye’deki yatırım ortamını anlatacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikalı yatırımcılarla video konferans yöntemiyle bir araya gelecek. Küresel ölçekte söz sahibi yatırımcılardan ve şirketlerden oluşan yaklaşık 20 temsilcinin katılacağı toplantının açılış konuşmasını Erdoğan yapacak. Toplantıda Erdoğan’ın yatırımcılara Türkiye’nin ekonomik görünümünü ve Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlatması bekleniyor.

Toplantıda ele alınacak konular arasında hukuk ve ekonomi reformu kapsamında atılan adımlar ve İnsan Hakları Eylem Planı’nın olması bekleniyor. Toplantıda gündeme gelecek konular arasında küresel salgına rağmen Türkiye’nin büyüme endeksinde diğer ülkelerden pozitif yönde ayrışması da bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yatırımcılara sesleneceği e-toplantının, haziran ayında Brüksel’deki NATO zirvesi marjında gerçekleşmesi beklenen Erdoğan-Bıden görüşmesi öncesinde düzenlenmesi önem taşıyor. Bu arada çevrimiçi toplantının türkiye ile amerika arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine katkı sağlaması bekleniyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir