1 Ocak 2021 bugün marketler açık mı? Yılbaşı sokağa çıkma yasağında marketler kaça kadar açık? A101, BİM, ŞOK market kaçta açılıyor?

1 Ocak 2021 bugün marketler açık mı? Yılbaşı sokağa çıkma yasağında marketler kaça kadar açık? A101, BİM, ŞOK market kaçta açılıyor?

Dört günlük sokağa çıkma yasağı kısıtlaması dün akşam saat 21.00’dan itibaren başladı. Yılbaşı sokağa çıkma yasağında fırın, bakkal ve market çalışma saatleri merak konusu oldu. İhtiyaçlarını gidermek isteyen vatandaşlar 1 Ocak yılbaşı tatilinde marketlerin açık olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor.

1 OCAK 2021 BAKKAL VE MARKETLER AÇIK MI?

4 günlük sokağa çıkma yasağı kısıtlamasına ilişkin İçişleri Bakanlığının genelgesi yayınlandı. Genelgede, merak edilen birçok detaya ilişkin bilgi verilirken ‘Yılbaşı sokağa çıkma yasağında marketler ve bakkallar açık olacak mı, saat kaçta açılacak ve kapanacak?’ sorularına da açıklık getirildi. Bakanlığın genelgesine göre, manav, kasap, fırın, bakkal ve marketler, dört günlük kısıtlama süresince belirli saatlerde açık olacak.

İşte, yılbaşı sokağa çıkma yasağında marketlerin ve bakkalların çalışma saatleri;

Genelgede yer alan bilgiye göre; Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 4 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri de yasak boyunca açık olacak işletmeler arasında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir