ABD, Türkiye’ye YPG Hakkında Mektup Yazdı

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, mevkidaşı Fikri Işık’a bir mektup gönderdi. Mektupta, ABD’nin YPG’ye yaptığı malzeme ve teçhizat yardımı ile ilgili açıklamanın yer aldığı öğrenildi.

Söz konusu mektupta, gönderilen teçhizatların fotoğraflarının ve görsel envanterinin yer aldığı belirtilirken, DEAŞ terör örgütü ile mücadelenin sonlanmasının ardından silahların geri alınacağı ifade edildi.

ABD’den Bilgilendirme Mektubu Geldi

ABD, Suriye’de bulunan DEAŞ güçleri ile mücadele edebilmesi için YPG’ye silah ve mühimmat yardımında bulunmuş, Türkiye’den ise buna sert yanıt gelmişti. Bunun ardından ABD amacın sadece DEAŞ ile mücadele olduğunu ve kendilerine güvenilmesini istediklerini Türkiye’ye bildirmişti.

Bu yaşananların ardından ABD Savunma bakanından bir mektup geldi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a gönderilen mektupta gerçekleştirilen silah yardımı konusunda Türkiye’nin güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü tedbirin alındığı belirtilirken, YPG’ye verilmiş olan teçhizatın detaylı listesinin de gönderildiği öğrenildi. Mektupta ayrıca verilen silahlar ile ilgili aylık düzenli bilginin Türkiye ile paylaşılacağı ifade edildi.

ABD Savunma Bakanı Mattis, amaçlarının sadece Rakka’da bulunan DEAŞ terör örgütünün tamamen yok edilmesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir