Hibrit eğitim nedir, harmanlanmış eğitim ne demek? Anadolu Üniversitesi hibrit eğitim yapacak!

Hibrit eğitim nedir, harmanlanmış eğitim ne demek? Anadolu Üniversitesi hibrit eğitim yapacak!

Okulların açılmasına artık sayılı günler kala aşılama sürecinde yaş kriteri kronik hastalarda 12’ye, diğer bireylerde ise 15 yaşa kadar düştü. Bu kapsamda dileyen her üniversite öğrencisi aşısını yaptırmış olacak. Aşılamanın gerçekleşmesiyle birlikte de üniversitelerde yüz yüze eğitim konusunda bir engel kalmadı. Ancak karar yine de imkanlar ve diğer şartlar doğrultusunda üniversitelere bırakılmıştı. Güz döneminde uygulanacak eğitim modeli ile ilgili ilk açıklama ise Anadolu Üniversitesi’nden geldi.

Üniversiteden yapılan açıklamada “Üniversitemizde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi dersleri, 4 Ekim 2021 tarihinde başlayacaktır. Eğitimin, Yükseköğretim Kurulu Kararları ve Sağlık Bakanlığı tedbirleri dikkate alınarak, “hibrit eğitim” şeklinde (yüz yüze ve online karması) yapılması planlanmaktadır. Bu planlamada, bazı dersler tamamen online, bazıları tamamen yüz yüze, bazıları ise sınıf ortamında canlı yayın eşliğinde verilecektir. Hangi dersin ne şekilde verileceği, bölüm ve programların web sitelerinden duyurulacaktır.” denildi. Peki, hibrit eğitim ne demek?

HİBRİT EĞİTİM NEDİR?

Hibrit eğitim kısaca karma eğitim olarak adlandırılabilir. Yani dersler hem yüz yüze eğitim şeklinde olacak, hem de uzaktan eğitim şeklinde olacak. Yüz yüze eğitime ihtiyaç duyulmayan derslerde uzaktan eğitim modeli ele alınacak, pratik eğitimin şart olduğu alanlarda ise yüz yüze eğitim olacak. Hangi derslerde yüz yüze eğitim yapılacağı ise üniversiteler tarafından belirlenecek ve öğrencilere duyurulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir