Barzani’ye Bir Şok Daha

Son dakika haberlerine göre, Irak ordusu Musul ve Sincar’ında kontrolüne ele geçirdi. Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde yaşanan olayları dakika dakika izlediği bölgede bu sabah Irak ordusu Musul ve Sincar’ı da kontrol altına aldı.

Kerkük’ü dün Barzani yönetiminden geri alan Irak ordusu ve milisler, bu kez peşmergelerin kaçtığı Ezidi kenti Sincar’da kontrolü sağladı.

Sincar’da yaşayanlar, ordu birlikleri ve Şii milisler Haşdi Şabi’ye bağlı grupların kente girdiğini bildiriyor.

Reuters haber ajansı, Laleş adlı grubun peşmerge tarafından terk edilen Sincar’da tamamen kontrolü sağladığını son dakika koduyla duyurdu.

ALMANYA VE ABD’DEN MESAFELİ AÇIKLAMALAR

Irak ordusu ve Haşdi Şabi’nin Kerkük’e düzenlediği operasyonun ardından Almanya ve ABD’den mesafeli açıklamalar geldi.

Bağdat ve Erbil arasındaki iplerin gerilmesi ve Irak ordusunun Kerkük’e düzenlediği operasyonun ardından Almanya’nın ve ABD’nin konuya ilişkin tavrı netleşiyor.

‘BATI BARZANİ’YE SIRTINI MI DÖNDÜ’

Almanya peşmerge güçlerine eğitim desteğini durdurduğunu açıklarken ABD Başkanı Trump yaşanan gerilim için taraf tutmadıklarını ifade etti.

Bu tutum ‘Batı Barzani’ye sırtını mı döndü’ yorumlarına neden oldu.

HAŞDİ ŞABİ VE IRAK ORDUSU ŞENGAL’E GİRDİ!

AA, Haşdi Şabi ve Irak askerlerinin Şengal’i kontrol altına aldığını duyurdu. Bölgede herhangi bir çatışma olmadığı Peşmerge’nin çekildiği bildirildi.

Reuters haber ajansı Haşdi Şabi militanları ve Irak Ordusu’nun Şengal’e girdiğini ve kontrolü sağladığını bildirdi. Peşmerge’nin çekildiği ve bölgede herhangi bir çatışma yaşanmadığı gelen bilgiler arasında..

Şengal’e giren Haşdi Şabi mensuplarının sayısının 500 – 600 civarında olduğu, Federal Polis ve ordu güçlerinin ise kent merkezine girmeyip çevre bölgelerde beklediği öğrenildi.

Ayrıntılar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir