Bayram namazı saatleri İstanbul – Ankara – İzmir | 2020 Kurban Bayram namazı

Bayram namazı saatleri İstanbul – Ankara – İzmir | 2020 Kurban Bayram namazı

Kurban Bayramı 2020 tarihi öncesi geri sayım sürüyor. Bayrama sayılı günler kala en çok merak edilip araştırılanlar arasında ise “Kurban Bayram namazı saat kaçta?” sorusunun cevabı yer alıyor. Peki, Ankara, İzmir ve İstanbul Kurban Bayram namazı saati kaç? Merak edenler için detayları haberimizde derledik. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2020 Ankara, İzmir ve İstanbul Kurban Bayram namazı saati…

Ankara Kurban Bayram namazı saat kaçta?

Ankara Kurban Bayram namazı saati Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edildi. Buna göre 2020 yılı Ankara Kurban Bayram namazı saat 06.19’da kılınmaya başlanacak.

İstanbul Kurban Bayram namazı saat kaçta?

İstanbul Kurban Bayram namazı saati de en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Bilindiği üzere bayram namazı güneş doğum saatinden yaklaşık 40 dakika sonra kerahat vaktinin çıkmasıyla kılınıyor. Buna göre bu yıl Kurban Bayram namazı İstanbul’da saat 06.33’te eda edilecek.

İzmir Kurban Bayram namazı saati kaç?

İzmir Kurban Bayram namazı saati diğer illerde olduğu gibi Ege’nin incisi için de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edildi. Buna göre bu yıl İzmir Kurban Bayram namazı saati 06.45…

Teşrik tekbirlerinin dinî hükmü nedir, bu tekbirleri kimler ne zaman getirir?

Hz. Peygamberin (s.a.s.), kurban bayramının arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, ikindi namazı da dâhil olmak üzere farzlardan sonra teşrik tekbirleri getirdiğine dair rivayetler vardır (Beyhakî, es-Sünenü’l-kübrâ, III, 315; Dârekutnî, es-Sünen, III, 439, 440).

Buna göre Hanefîlerde tercih edilen görüşe göre arefe günü sabah namazından bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar 23 vakit, her farzın ardından teşrik tekbiri getirmek, kadın erkek her Müslümana vaciptir. Teşrik günlerinde kazaya kalan namaz aynı günlerde kaza edilirken teşrik tekbirleri de getirilir. Teşrik günleri çıktıktan sonra kaza edilmeleri hâlinde ise tekbir getirilmez. Namaz kaza edilmedikçe tekbirler kaza edilmez (Serahsî, el-Mebsût, II, 43-44; İbnü’l-Hümâm, Feth, II, 82). Şâfiî mezhebine göre ise teşrik tekbirleri sünnettir (Mâverdî, el-Hâvî, II, 500-501).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir