Sıcak Havalar Kalp Krizini Tetikleyebilir!

Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası tüm Türkiye’de etkili olmaya devam ediyor. Hava sıcaklıkları 40 derecenin üstüne çıkarken, uzmanlardan kalp krizi riskine karşı önemli uyarılar geldi.

Sıcak havalar ve kalp krizi ile ilgili uyarı, Medova Hastanesi Dahiliye Uzmanı Haluk Özotuk’tan geldi. Türkiye genelinde sıcak havaların artmaya devam ettiğini belirten Özotuk, mevsim normallerinin üzerinde seyreden bu havalara karşı çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Sıcak Havalar Kalp Krizi Riskini Artıracaktır

Bu yüksek sıcaklıklarda özellikle kronik hastalığı bulunanların dışarıya mümkün olduğunca çıkmaması gerektiğinin altını çizen Özotuk, aşırı sıcakların kalp krizi riskini artırabileceğinin altını çizdi.

Özotuk, özellikle diyabet, kalp hastalığı ve koroner damar hastalığı gibi kronik hastalıkları bulunanlarla birlikte yaşlıların da çok dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Aşırı sıcaklar nedeniyle kalp krizi geçirme riskinin de artış gösterdiğini belirten Özotuk, güneşin çok fazla etkili olduğu bu günlerde dışarıya çıkanların güneş çarpması tehlikesi ile de karşı karşıya olduklarını ve çok dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi. Özotuk, saat 10 – 16 saatleri arasında mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir