EN İYİ ORTAM DEZENFEKSİYONU NASIL YAPILIR?

EN İYİ ORTAM DEZENFEKSİYONU NASIL YAPILIR?

 

Cansız yüzeyler üzerindeki zararlı virüslerin, bakterilerin, mantarların ve diğer patojen mikroorganizmaların kökten temizlenmesi anlamına gelen dezenfeksiyon Corona virüsün yaygınlaştığı bugünlerde daha büyük bir önem kazandı. Etkinlik açısından yüksek olan profesyonel OKortam dezenfeksiyonu hizmetleri cansız yüzeylerin ön temizlik sonrasında profesyonel çözeltilerle sterilize edilmesi anlamına gelir. OKOrtam Dezenfektanı solüsyonunun kullanıldığı üç farklı dezenfeksiyon türü vardır. Bunlar düşük, orta ve yüksek olarak birbirinden ayrılır. Düşük düzey dezenfeksiyon hizmetlerinde kişiyle temasta bulunan objelerin dezenfeksiyonu yapılır. Bu dezenfeksiyon türünde virüsler 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde öldürülür. Orta düzey dezenfeksiyon hizmetlerinde vücuda temasın bulunmayan malzemeleri dezenfekte edilmesi sağlanır. OKCorona Virüs Temizleme için tercih edilebilecek sistemlerde olan bu yöntemde de virüsler 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde tamamen yok edilir. Yüksek düzey dezenfeksiyon sisteminde ise zararlı mikroorganizmalar 20 dakika içerisinde tamamen yok edilir. Zemin, banyo, kapı kolu, duvar ve kapı gibi yüzeylerin yanı sıra halı, mobilya ve diğer tekstil ürünleri gibi araçların da dezenfeksiyonu yapılabilir.

Dezenfeksiyon Yapılacak Alanların Ayrımı

Dezenfeksiyon yapılacak alanlar kritik, yarı kritik ve kritik olmayan alanlar olmak üzere birbirinden ayrılır. Kritik olarak adlandırılan grupta vücutta doğrudan temas eden araçlar bulunur. Yarı kritik olanlar ise vücuda temas eden ancak deri altında işlenmeyen araçlar için kullanılır. Kritik olmayan araçlarsa yüzeyler, halılar, duvar gibi bölümlerdir. Profesyonel ortam dezenfeksiyonu hizmetlerinde hava dahil olmak üzere tüm yüzeyler sterilize edilir. Bu dezenfeksiyon hizmetleri virüs ve bakterilerin hızlı bir şekilde öldürmesini sağlar. Çevresel faktörlerden etkilenmeyen profesyonel dezenfekte cihazlarıyla hizmet veren firmalar, organik maddeler üzerinde de etkilidir. Toksik ve kokusuz olan bu maddeler son derece stabildir.

Yüzeyler Zarar Görmez

Profesyonel dezenfeksiyon firmaları aracılığı ile alınan hizmetlerde kullanılan malzemeler, dezenfekte edilen yüzeylere herhangi bir zarar vermez. Yüzeyleri aşındırmayan bu maddeler plastik kumaş ve diğer malzemelerin bozulmasına sebep olmaz. Raf ömrü uzun olan dezenfekte araçların minimum yoğunlukta ve maksimum etkilidir. Profesyoneller tarafından etkili bir şekilde kullanılan bu ürünlerin maliyeti ulaşılabilir fiyatlarladır. Bu nedenle Ortam Dezenfektanı solüsyonları herkes için tercih edilebilir özelliktedir. Profesyonel dezenfeksiyon firmaları tarafından tüm yüzeylerde uygulanabilen dezenfektanlar kullanılmadan önce sulandırılır. Uygun oranda sulandırılması dezenfektanın etkili olması için önemlidir. Bu nedenle tüm işlemlerin eğitim alan sertifikalı profesyoneller tarafından yapılması önemlidir. Dezenfekte edilecek olan yüzeylerin öncelikle kaba temizliği yapılmalıdır. Alan üzerindeki toz, kir ve yağ gibi maddeler tam anlamıyla arındırılmalıdır Dezenfekte edilecek alan aynı zamanda ıslak olmamalıdır. Tüm alanların kuru olması önemlidir.

Tüm Yüzeylerde Etkili Çözüm

Özel dezenfektan araçlarıyla püskürtme yoluyla yapılan dezenfeksiyon işlemlerinde kullanılan solüsyonlar ortamın büyüklüğüne göre önceden belirlenir. Solüsyonların üzerine ek yapılmaz. Tüm bu işlemler dezenfektan firmasının kontrolü altındadır. Kullanılan araçlardaki kapaklar metal ya da plastiktir. Böylece bu alanlarda mikroorganizma üremesi mümkün değildir. Kullanılacak olan dezenfektan solüsyonları kullanımdan önce test edilerek etkinlikleri teyit edilir. Uzmanlar solüsyonu kullanmadan önce maske, eldiven, gözlük ve koruma giysileri giyerler. Araçların kullanımı ile ilgili sürekli olarak eğitim alırlar ve denetimlerden geçerler. Profesyonel dezenfeksiyon hizmetlerinin yapılacağı alanlarda temiz ve steril olan cihazların depolandığı özel alanlar bulunur. Tüm işlemler öncesinde bu alanlar tekrar dezenfekte edilerek mekana steril araçlarla edilmesi sağlanır. Dezenfekte edilecek alana ulaşana kadar tüm araçlar kapalı tutulur ve çevre ile etkileşimi kesilir. Islak alanlar mikroorganizmaların üremesi için uygun ortam oluşturduklarından dolayı kullanılan cihazlar da dahil olmak üzere tüm alanların kuru olması sağlanır. Dezenfekten madde kullanılmadan önce yer ve yüzeyler önceden temizlenir.

Temizlik Malzemeleri Karıştırılmaz

Dezenfeksiyon öncesinde deterjan ile dezenfekte çözeltisinin karıştırılmaması adına temizliğin bir gün öncesinde veya birkaç saat öncesinde yapılması doğrudur. Dezenfeksiyon işlemleri öncesinde yapılacak olan temizliklerin temiz alandan kirli alana doğru yapılması gerekir. Odalar arasında yapılacak geçişlerde kova ve bezler değiştirilmelidir. Kullanılan kova ve bezer derhal yıkanmalıdır. Profesyonel olarak alınan dezenfeksiyon hizmetleri ile Corona Virüs Temizleme işlemleri başarı ile tamamlanır. Ev ve iş yerlerinin yanı sıra kamusal alanlarda da son derece önemli olan sterilizasyon işlemlerinin tam olarak gerçekleşebilmesi için profesyonellerden destek alınması gerekir. Ortam dezenfeksiyon firmaları, bu amaç ile sürekli olarak eğitim alırlar ve kendilerini geliştirirler. Uygun ve zararsız solüsyonlar aracılığı ile ortamlarda bulunan tüm virüslerin kökten yok edilmesini sağlarlar. Bu sayede güvenli ve sağlıklı ortamlar oluşur. Ortam temizliğinin sürekliliğinin sağlanması, ortamda bulunan insanların kişisel çabasına bağlıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir