İnsan Sağlığını Koruyan Boyalar

İnsan Sağlığını Koruyan Boyalar

Bu tip boyalar içinde su barındıran ve içeriğindeki suyun buharlaşmasından sonra kurumasıyla oluşan boyalardır. İnsan sağlığını koruyan bir özelliği vardır. Bu su bazlı elastik beyaz boyaların sentetik boyalar ile alakası yoktur. Sentetik boyalarda kuruma aşamasına geçtiğinde kimyasalların ortaya çıktığı bilinmektedir.

 Oysaki su bazlı elastik beyaz boyalar sadece suyun buharlaşması ile kuruyup oluştuğu için herhangi bir zararı yoktur. Bu tip boyalar genel olarak kapalı olan alanlarda değerlendirilmektedir. Su bazlı boyaların kullanılma ömrü sentetik boyalara göre daha fazladır.

 Su bazlı boyalar çok hızlı ve kısa süre içinde kurumaktadır. Birden fazla kat yapılarak sürüldüğünde çatlama ihtimali hiç yok gibidir. Bu boya çeşidi sayesinde boyanan alanı çok rahatlıkla hızlı bir şekilde halka açabilirsiniz. Duvarlar hem parlaklığını uzun süre korumakta hem de sararma ve çatlama gibi durumlarla karşılaşmamızı engellemektedir.

 Su bazlı boyalarda koku olayı da azdır ve çok çabuk yok olur. Böylece boyanan alanın rahatlıkla halka açılmasına yardımcı olmaktadır. Boyanın kolay uygulanabilmesi açısından da sentetik fırçalar kullanıldığında çok rahat edersiniz. Diğer kıl tipli fırçalar kullandığınızda duvarda iz bırakacağı ve hızlı kuruyacağı için istediğiniz görseli oluşturmakta zorlanabilirsiniz. Sentetik fırça ile duvar yüzeyinde nem emilimi rahat olacağı için yüzey de pürüzsüz bir işlem yapmış olursunuz. Ayrıca su bazlı boyalar rahat temizlenmektedir. Fırçanızı suyun altına tutmanız yeterli olacaktır. Elinizden ise sadece sabunla rahatça temizleyebilirsiniz.

 Boyaya başlamadan önce fırçanın biraz nemlendirilmesi gerekmektedir. Bu sayede boya çok rahat zemine uygulanır ve iyi dağılır. Kenar kısımlar için kıl fırçayı kullanıp geniş yüzeyler içinde rulo fırçayı kullanmalısınız. Çok fazla boya kullanmayın ve boyayı çok yaymayın. Bu boyalar için inceltme gibi işlemler yapmanıza gerek kalmayacaktır. Bu konuda rahat bir uygulaması vardır. Soyulma ve renk solması gibi durumlar su bazlı elastik beyaz boyalar için geçerli değildir.

 Tekstil Baskılarına Özel Boya :

 Bu tür boyalar beyaz ya da pigmentler ile renklendirilerek yumuşak bir baskı efekti verebilmek için kullanılan mürekkep serisidir. Bu ürünler baskı süresince kurumaz ve size rahat bir kullanım sunar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir